Net als alle andere grote steden heeft Enschede een ruime hoeveelheid aan tandartspraktijken, implantologen en orthodontisten. Maar hoe vind je nou de beste tandzorg voor jouw gebit? In dit artikel geef ik je graag een aantal tips. 

Tandartsen in Enschede

Volgens de gegevens van Zorgkaart Nederland telt gemeente Enschede maar liefst 74 tandartspraktijken. De tandartspraktijken zitten verspreid door heel Enschede er is dus altijd wel een praktijk in de buurt te vinden. Als ik met mensen spreek over hoe ze hun tandarts hebben gekozen dan hoor ik al snel “Ik koos degene die dicht in de buurt zat”. Dit is natuurlijk geen goed uitgangspunt. 

Goede boordelingen

Als je op zoek bent naar een tandarts kijk dan altijd goed bij de beoordelingen van deze praktijk. Op internet zijn er zeer veel review sites waarop je de mening van andere over een bepaalde tandartspraktijk kunt lezen. 

Kies voor de specialist

Niemand is overal goed in. Kies dus altijd voor een specialist op zijn gebied. Vooral als het gaat om het laten van het plaatsen van implantaten. Je tanden bleken in Enschede doe je natuurlijk ook niet bij een orthodontist, maar bij een tandarts die hier de juiste apparatuur, ervaring en kennis in heeft. 

Orthodontisten in Enschede

De keuze uit orthodontisten in Enschede is wat beperkter dan het aantal tandartsen. Zorgkaart Nederland geeft aan dat er zich 4 orthodontisten in en rondom Enschede bevinden. Vroeger waren vooral kinderen en pubers onder behandeling bij een orthodontist, maar er heeft door de jaren heen, door de ontwikkeling van nieuwe technieken, een verschuiving plaatsgevonden. Tegenwoordig is het mogelijk om een Invisalign, beter bekend als “de ontzichtbare beugel” te dragen. We zien dan ook een sterke stijgende trend in de zoekopdracht: “Invisalign Enschede” bij volwassenen. 

De beugel is ideaal, omdat volwassenen geen zin meer hebben om een slotjesbeugel te dragen. Met de invisalign kunnen ze toch hun tanden recht laten zetten. 

De tips om een goede tandarts te vinden zijn in principe ook van toepassing op het vinden van een goede orthodontist.