De vakkundige orthodontist in Delft

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Orthodontist DelftHelaas krijgen veel kinderen en jongeren te maken met scheve tanden als ze beginnen aan de pubertijd. Niet alleen hun lichaam ontwikkelt zich, ook tanden en kiezen groeien. Hierdoor is meer ruimte nodig, waarbij tanden tegen elkaar aan drukken of over elkaar heen komen te staan. Veel mensen vinden dit er onverzorgd uitzien, waardoor een bezoek aan de orthodontist onvermijdelijk wordt. Gek is dit niet, want maar liefst dertig procent van de Nederlandse jongeren heeft een beugel of heeft er in het verleden een gehad. Heeft uw kind ook last van scheve tanden? Bezoek de orthodontist in Delft om alles weer netjes gestructureerd te krijgen! Vaak zal de tandarts het aangeven als het raadzaam wordt om een afspraak bij de orthodontist te maken. In het merendeel van de gevallen is dit als het kind aan de pubertijd begint.

Behandeling bij de orthodontist in Delft

Scheve tanden zijn niet de enige reden voor een tandarts om uw kind of uzelf door te verwijzen naar een orthodontist in Delft. Ook een overbeet, grote ruimtes tussen tanden, enzovoorts, vormen een reden voor een bezoek aan de orthodontist in Delft. Bij een behandeling wordt middels een beugel geprobeerd de tanden te herstructureren, waarbij deze ruimtes gedicht worden. De duur van een behandeling verschilt sterk per situatie, maar over het algemeen is er na zes tot negen maanden zeker een vooruitgang op te merken.

Afronding van de behandeling

Wanneer de behandeling is afgerond krijgt uw kind een stangetje achter zijn of haar boven- en onderkaak, waarmee de tanden op hun plek gehouden worden. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij het doorbreken van de verstandskiezen van het kind. Deze kiezen kunnen tegen andere kiezen aandrukken, waardoor deze opnieuw zullen verplaatsen. Een stangetje gaat dit tegen!

Vraag uw tandarts eens naar de mogelijkheden van een bezoek aan de orthodontist in Delft, als u vermoedt dat u of uw kind een behandeling nodig heeft.