Prothese in Delft laten plaatsen door de tandarts

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Prothese in Delft plaatsen

Bij een val kunt u een deel van uw tand of kies verliezen, evenals dat dit mogelijk is bij een ernstige vorm van tandbederf. Gelukkig is het met de hedendaagse behandelmethodes van de tandarts mogelijk om de schade met een kroon of brug te herstellen. Wanneer dit echter niet meer mogelijk blijkt te zijn omdat een tand of kies dermate is aangetast dat een natuurlijk herstel onmogelijk is, vormt het plaatsen van een prothese in Delft de oplossing. Het plaatsen van protheses is ook gebruikelijk als u meerdere tanden of kiezen verloren bent, namelijk in de vorm van een kunstgebit. In tegenstelling tot een kroon of brug, die met een implantaat op een tand of kies bevestigd worden, ligt een prothese los in uw mond. Zo is het mogelijk om een prothese ’s nachts te verwijderen.

Prothese in Delft laten maken

Het maken van een prothese kost wat tijd omdat de prothese precies moet aansluiten bij de vorm van uw kaak en mondspieren. U wilt immers geen hinder ondervinden van de prothese in uw mond tijdens het kauwen of slikken. De productie van een prothese in Delft  kunt u laten doen bij onze tandarts, of in overleg laten doen bij een andere instantie.

Hoe werkt een prothese?

Waar een kroon of burg bevestigd wordt met een implantaat of een natuurlijke vorm van lijm, wordt een prothese vastgehouden door het slijm wat zich tussen uw tandvlees en de onderkant van een prothese bevindt. Doordat de vorm van de prothese perfect aansluit bij die van uw mondspieren, zal uw kauwvermogen niet afnemen met de prothese. Voor jongeren is het soms noodzakelijk om op latere leeftijd een nieuwe prothese te maken, omdat de vorm van de kaken en mondspieren door de jaren heen kunnen veranderen. Ook kan een tandarts er voor kiezen om een prothese met implantaten vast te maken. Zo is er iets meer bewegingsvrijheid en kan de prothese met de groei van de kaken en mondspieren meebewegen.