Wortelpuntontsteking in Delft laten behandelen

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Wortelpuntontsteking in Delft behandelen

Wanneer u last heeft van een wortelpuntontsteking is de pijn over het algemeen dermate groot, dat een bezoek aan de tandarts vrijwel onvermijdelijk wordt. Een wortelpuntontsteking bevindt zich, zoals de naam van deze ontsteking al doet vermoeden, in de wortel van een tand of kies. Een dergelijke ontsteking ontstaat niet van de een op de andere dag, maar is een langlopend proces. Dit biedt de mogelijkheid om een beginnende wortelpuntontsteking tijdig aan te pakken. Wel moet u hiervoor eens per (half) jaar bij uw tandarts langsgaan, omdat u zelf vaak niet doorheeft dat er zich een wortelpuntontsteking in uw mond creëert. Pas wanneer u de pijn voelt merkt u de ontsteking op, maar dan is het logischerwijs al te laat. Een snelle behandeling van de wortelpuntontsteking in Delft is noodzakelijk om de pijn bij u weg te kunnen nemen.

Hoe ontstaat een wortelpuntontsteking?

Een wortelpuntontsteking bevindt zich in de punt van een wortel van een tand of kies in uw gebit, maar dit is niet de plek waar de ontsteking begint. Een tand of kies bevat levend weefsel, waarin zich bloedvaten, zenuwen en bindweefsel bevinden. Dit gedeelte van een tand of kies noemen tandartsen ook wel het ‘pulpa’ van een tand. Zodra bacteriën via dit pulpa bij de wortelpunt kunnen komen kan een ontsteking ontstaan waar u zelf weinig meer aan kunt doen. Om te voorkomen dat de bacteriën tot de wortelpunt komen is het belangrijk om gaatjes in tanden en kiezen te laten dichten. Een gaatje kan namelijk groter en dieper worden, waardoor bacteriën steeds verder in uw wortelkanaal komen.

Wortelpuntontsteking in Delft behandelen

Door het gaatje tijdig te dichten wordt de onderliggende laag van een tand, de dentine, niet aangetast. Zo blijft de wortel van een tand of kies beschermd tegen de bacteriën en kan een wortelpuntontsteking voorkomen worden. Mocht er toch een ingreep nodig zijn, dan staan onze specialisten voor u klaar!