Kronen en bruggen in Delft laten plaatsen door de tandarts

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Kronen en bruggen Delft

Bij een gaatje of een ontsteking aan uw tandvlees zult u niet snel te maken krijgen met een kroon of een brug. Dit is echter wel het geval als u bijvoorbeeld een deel van uw tand of kies verloren bent bij een val of als een tand of kies getrokken moet worden. Omdat het er vaak niet heel verzorgd uitziet als u met een gat in uw gebit rondloopt, zal een tandarts u voorzien van een kroon of brug. Ook een prothese behoort hierbij tot de mogelijkheden. Niet alleen ziet uw gebit er met een kroon of brug verzorgder uit, ook geven beide u uw volledige kauwvermogen terug. Het nadeel aan het plaatsen van een kroon of brug is de tijd die dit in beslag neemt. Vaak moet u meerdere malen terugkomen, terwijl u bij het vullen van een gaatje met een behandeling klaar bent. U kunt kronen en bruggen in Delft in onze praktijk laten plaatsen.

Kronen en bruggen in Delft laten plaatsen

Wanneer een tandarts in Delft een kroon in uw gebit plaatst wordt er als het ware een porseleinen kapje over uw tand of kies geplaatst. Dit kapje heeft precies de vorm van de bovenzijde van uw tand, zodat u niet merkt dat deze over uw tand of kies geplaatst is. Het gebruik van een kroon is gebruikelijk als er een stukje van uw tand of kies gebroken is, of verloren is gegaan door tandbederf. Een kroon wordt aan de bovenzijde van uw tand gelijmd.

Een brug werkt anders dan een kroon en is voornamelijk bedoeld voor het vervangen van een volledige tand of kies. Dit kan noodzakelijk zijn als er een tand of kies getrokken is, als er door tandbederf een groot gedeelte van een tand verloren is gegaan, enzovoorts. Een brug wordt op twee pijlers in uw gebit geplaatst, zodat deze niet kan bewegen tijdens het kauwen of slikken.

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over kronen en bruggen, of vermoed u dat er eentje bij u geplaatst moet gaan worden? Maak een afspraak, wij adviseren u graag!