De vriendelijke kindertandarts in Delft

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Kindertandarts in Delft

Heeft uw kind in grote mate last van angst voor de tandarts, of heeft uw kind dermate last van complicaties aan zijn of haar gebit dat hij of zij regelmatig bij een tandarts langs moet gaan voor een behandeling? Wellicht is een overstap naar een kindertandarts in Delft dan de juiste oplossing!

Kies voor een kindertandarts in Delft

Een kindertandarts is niet alleen gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen bij kinderen, hij of zij weet vaak ook beter om te gaan met de angst van kinderen. Zeker als een kind geregeld gaatjes heeft, is het van groot belang om regelmatig op controle te komen bij een tandarts. Problemen die op jonge leeftijd beginnen, kunnen namelijk ook nog van invloed zijn op het gebit van het kind op latere leeftijd. Wanneer het kind volledig gewend is geraakt aan de behandelingen en niet langer bang is voor een bezoek aan de tandarts kan de overstap worden gemaakt naar een tandarts voor volwassenen.

Doel van een kindertandarts

Een bezoek aan de kindertandarts in plaats van een tandarts voor volwassenen heeft meerdere voordelen. Zo kan een kindertandarts het kind meer vertrouwen geven doordat een kindertandarts vaak beter weet om te gaan met de angst voor de tandarts van een kind. De angst van het kind komt vaak weg van de apparatuur in de behandelkamer en het verlies van de controle tijdens een behandeling. Door het kind langzaamaan te laten wennen aan een periodieke controle, het vullen van een gaatje, enzovoorts, wordt dit op latere leeftijd steeds makkelijker.

Het uiteindelijke doel van een kindertandarts is vanzelfsprekend het zo soepel mogelijk laten verlopen van de overstap naar een tandarts voor volwassenen. Zo kunnen grotere complicaties in de toekomst worden voorkomen. Heeft u ook kinderen die bang zijn voor de tandarts of last hebben van veel complicaties? Bezoek de kindertandarts in Delft voor advies!