Uw vakkundige implantoloog in Delft

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Implantoloog Delft

Wanneer een tand of kies getrokken moet worden, u een stukje van uw tand heeft afgebroken of wanneer er door tandbederf een deel van uw kies verloren is gegaan, kan het noodzakelijk zijn een kroon of brug te laten plaatsen. Om deze kroon of brug goed op z’n plek te houden tijdens het slikken, kauwen, enzovoorts, kan een implantoloog in Delft u hulp bieden.

Bezoek de implantoloog in Delft

Een implantoloog is gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten onder tanden of kiezen. Het doel van implantaat is om meer stevigheid te bieden aan een kroon of brug, die aan de bovenzijde van een tand of kies geplaatst wordt. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk als er met een speciaal soort lijm onvoldoende grip kan worden gegeven aan een kroon of brug.

Werk van een implantoloog in Delft

Een implantaat valt te vergelijken met een soort kunstwortel die op de plek van een oorspronkelijk wortel onder een tand of kies geplaatst wordt. Als u een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan kan een dode wortel van een tand of kies verwijderd zijn. Om de kies of tand op z’n plek te houden plaatst de implantoloog in Delft in dit geval een implantaat. Ook bij het plaatsen van een brug is een implantaat noodzakelijk zodat de brug goed vast blijft zitten.

Bij het inbrengen van een implantaat wordt een titanium pinnetje in het tandvlees ingebracht, wat biocompatibel is. Dit wil zeggen dat de implantaten niet worden afgestoten door het lichaam, maar geaccepteerd worden. Het is zelfs zo dat door de ruwe kant van een implantaat de botgroei in uw kaak gestimuleerd wordt.

Steeds vaker valt de keuze op implantaten

Het gebruik van een implantaat door een implantoloog in Delft wordt steeds normaler. Niet voor niets gaan behandelingen in vrijwel alle gevallen goed. Een op de tien patiënten moet in een later stadium terugkomen voor het behandelen van een nieuwe complicatie aan het implantaat. In alle overige situaties is de eerste behandeling al succesvol.