Een tandarts is iemand die gespecialiseerd is in alles wat met de gezondheid van tanden en de rest van het gebit te maken heeft. In Nederland zijn er 7396 tandartsen, dit is verdeeld over het hele land. Tandartsen zijn heel belangrijk om de gezondheid van je gebit in de gaten te houden of om je gebit weer te herstellen. Een tandarts moet verschillende taken uitvoeren, wat het meeste voorkomt zijn de controles. Iedereen (moet) twee keer per jaar voor controle naar de tandarts, je kan er ook voor kiezen om 1 keer te gaan of niet. Maar mocht er dan wat met je gebit gebeuren dan valt dit buiten de verzekering en zijn alle kosten voor jezelf. Maar de tandarts heeft ook andere taken, zoals kiezen trekken, gaatjes in de kiezen vullen en verwijst patiënten door naar specialisten zoals: kaakchirurg, mondhygiënist, orthodontist of huisarts.

De taken van een tandarts

Een tandarts kijkt niet alleen of je tanden nog recht staan en of er geen gaatjes in zitten. De tandarts moet ook het gebit verbeteren, zoals gaatjes vullen en kiezen trekken. Voor al deze taken heeft een tandarts ook veel verschillende gereedschappen en apparatuur nodig. Dit gereedschap moet allemaal van de beste kwaliteit zijn. Ook moet de hygiëne in de praktijk heel goed zijn. Zo moeten nadat de instrumenten gebruikt zijn goed schoongemaakt worden en moet de tandarts handschoenen aan. De taken van tandartsen zijn niet altijd even gemakkelijk, zoals iemand met een slecht gebit is heel lastig voor een tandarts in tegenstelling tot iemand met een goed gebit. De taken die een tandarts het meest moet uitvoeren zijn: controleren, gaatjes vullen en kiezen trekken.

Welke tandartspraktijk moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende tandartspraktijken in Nederland, de kans is ook groot dat in jouw dorp of stad meerdere tandartspraktijken te vinden zijn, maar welke moet je kiezen. Als eerste kun je even op internet kijken of je informatie kan vinden over de tandartspraktijken in de buurt. Kijk daarna of er al recensies of beoordelingen zijn gegeven door andere patiënten. Maar wat makkelijker is als je familie of vrienden in de buurt hebt die al enige ervaringen hebben met tandartsen. Die kunnen je aanraden bij welke tandarts je het best kunt gaan. Wil je graag weten of je bij de tandarts  waarbij je zit of dat je er een op het oog hebt of die tandarts ook kwalitatief goed is? Dan kun je kijken of je tandarts zich heeft ingeschreven heeft bij de KRT. Dit is een keurmerk dat laat zien dat de tandartsen staan voor optimale tandheelkunde in hun praktijk. Wil je je tandartspraktijk verkopen? Neem dan contact op via deze website: http://promonde.nl/.