Steeds meer mensen kiezen voor het bleken van hun tanden en kiezen, om de vergeling van het gebit tegen te gaan. Zeker op oudere leeftijd zullen tanden en kiezen steeds geler worden door het drinken van koffie, thee, rode wijn en het eten van verschillende voedingsmiddelen. Daarbij kan ook roken een negatieve invloed hebben op de kleur van uw gebit. Door de toenemende vraag naar het bleken van tanden, zijn ook de behandelmethodieken door de jaren heen sterk veranderd. Zo is er steeds meer mogelijk geworden! U kunt er zelfs voor kiezen om uw tanden en kiezen thuis te bleken, zonder hulp van een tandarts of mondhygiënist.

Tanden bleken door te laseren

smile-191626_960_720De behandelmethode met het laseren van tanden om deze witter te maken, wordt enkel gebruikt bij patiënten met ernstige verkleuringen. Het effect van een laserbehandeling is enkele jaren zichtbaar, afhankelijk van de mondhygiëne, eet-, drink- en rookgewoonten. Over het algemeen heeft dit type behandeling het langstdurende effect. Daarbij is een laserbehandeling bij een gemiddelde verkleuring vaak maar eenmaal nodig, waarbij u tot een of twee dagen na een behandeling gevoelige tanden kunt hebben.

Bleken van tanden met UV lamp

Een andere mogelijkheid om uw tanden te bleken, is door gebruik te maken van een UV lamp. De is de meest gangbare methode voor het bleken van tanden. De schade wat een UV lamp aanricht aan uw glazuur is te vergelijken met het drinken van een blikje cola. Let wel, wanneer het tandvlees niet goed wordt afgedekt kan deze behandeling brandwonden en zenuwbeschadiging opleveren.

Het resultaat van het bleken van tanden met een UV lamp is over het algemeen een of twee jaar zichtbaar. Ook hierbij is de daadwerkelijke zichtbaarheid van de behandeling afhankelijk van uw mondhygiëne, eet-, drink- en rookgewoonten. Wij raden u aan om de behandeling eens per twee jaar te herhalen.