Ontevreden over uw gebit

Een stralende lach met mooie, witte tanden geeft u een goed gevoel en zelfvertrouwen. U kunt breeduit lachen zonder u te schamen voor uw gebit. Voor veel mensen is een mooi gebit met rechte tanden niet zonder meer weggelegd. Verkleuringen, beschadigingen aan tanden en onregelmatigheden kunnen ervoor zorgen dat u ontevreden bent over uw gebit. Er zijn gelukkig tegenwoordig een heleboel manieren om het gebit te verfraaien.

Tanden laten bleken

Door thee, koffie, wijn en roken kunnen tanden een gelige of zelfs bruinige kleur krijgen. Ook ouderdom heeft verband met het vergelen van tanden en kiezen. Goed poetsen met een goede tandenborstel en tandpasta kan de verkleuring deels voorkomen, maar dit heeft geen invloed op de kleur van het tandbeen. Als u niet tevreden bent over de kleur van uw tanden en kiezen kunt u overwegen om ze te laten bleken. Laat uw tanden altijd bleken onder toezicht van een mondzorgverlener. Met bleekkits die u thuis kunt gebruiken loopt u de kans dat er wat misgaat. Uw tanden kunnen al snel een paar tinten lichter worden als u ze laat bleken door een professionele tandarts. Dit geeft een frisse uitstraling en een stralende lach.

Kronen, bruggen, implantaten en facings

Als er tanden of kiezen ontbreken of als u ontevreden bent over de vorm, stand of hoogte van uw tanden of kiezen, kunt u zich eens laten informeren over het plaatsen van kronen, bruggen, implantaten en facings. Bij het plaatsen van een kroon wordt het buitenste gedeelte van de tand afgeslepen. Over de afgeslepen tand wordt een kroon geplaatst. De kleur kan worden aangepast aan de kleur van de rest van uw gebit. Bij het ontbreken van tanden of kiezen kan een brug worden geplaatst. De brug wordt geplaatst over de twee afgeslepen tanden of kiezen die grenzen aan het gat. Als een kroon of brug niet mogelijk is, kan een implantaat worden aangebracht. De vorm of stand van uw tanden kan worden aangepast door middel van facings. Een laag of schild over de tand zorgt ervoor dat onregelmatigheden in uw gebit verdwijnen. Kortom, de tandarts kan u op verschillende manieren helpen als u niet tevreden bent over uw gebit!