Veel mensen hechten een grote waarde aan hun gebit, mede door de pijn die men kan ervaren voorafgaand of na afloop van bepaalde behandelingen. Om deze reden nemen patiënten vaak veel tijd voor het kiezen van een goede tandarts in de omgeving van hun woonplaats. Dit is niet voor niets, want u wilt een goede band met uw tandarts hebben. Niemand vindt het immers fijn, als een vreemde met zijn of haar tanden in uw mond aan het werk is.

Tip 1: informeer in uw omgeving

Allereerst kunt u in uw omgeving navraag doen naar de ervaringen van mensen met bepaalde tandartsen in de buurt van uw woonplaats. Wellicht heeft een familielid of goede vriend een fijne ervaring gehad met een tandarts in de buurt. Dit kan voor u de doorslag geven om voor een bepaalde tandartsenpraktijk te kiezen. Als een bekende immers een goede ervaring heeft, is dat over het algemeen een goed teken.

Tip 2: maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak

tandarts-bureau-55862088Ook kunt u zelf bij een tandarts op bezoek gaan voor een gratis en vrijblijvende kennismaking met de medewerkers en praktijk. Tijdens een eerste afspraak heeft u vaak een klik of juist helemaal geen klik met de tandarts, wat uw keuze kan beïnvloeden. Het is van groot belang dat u een goede klik met uw tandarts heeft. U moet de tandarts immers volledig vertrouwen! Dit maakt de drempel voor het maken van een afspraak vaak een stuk lager.

Tip 3: kijk op internet

Tot slot kunt u het internet raadplegen, waar u vaak uitgebreide reviews kunt vinden van tandartsen bij u in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan de website van zorgverzekeraars, waar vaak veel informatie over zorgverleners wordt gedeeld. Tevens vindt u hier over het algemeen een beoordeling van de zorgverzekeraar zelf, mits de tandarts bij de zorgverzekeraar is aangesloten.