Als men ouder verliezen de bovenoogleden hun kracht en zullen deze gaan hangen. Hierdoor wordt de natuurlijke vorm van het oog wat minder ovaal en verliest u een energieke uitstraling, Door middel van een simpele ooglidcorrectie krijgt u binnen enkele dagen weer een geheel hernieuwde uitstraling.

Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk?

Veel mensen die een ooglidcorrectie overwegen vinden het in eerste instantie vaak een eng idee om een snee te maken rondom het oog. Echter is de behandeling zeer veilig en relatief eenvoudig voor een arts om uit te voeren.

Dit komt doordat een ooglidcorrectie in feite het weghalen is van overtollig huid. Doordat de huid in de loop der jaren over het oog gaat hangen kan dit een verzwaard gevoel geven wanneer men het oog moeten openen. De arts snijdt deze overtollige huid simpelweg weg met een zeer kleine incisie. De hechting wordt vervolgens precies gemaakt in de zogenoemde arcadeboog. Hierdoor is deze vrijwel niet zichtbaar voor anderen.

Wat zijn de kosten van een ooglidcorrectie?

In ons land lopen de kosten voor een ooglidcorrectie flink uiteen. Dit komt doordat er flinke concurrentie is op de markt waardoor zowel de kwaliteit van de behandeling omhooggaan, als de prijzen omlaag.

Voor een bovenooglidcorrectie kun je op dit moment het beste terecht in bij Huisartskliniek. De gehele ingreep kost hier slechts 650 euro en is hiermee het meest voordelig in Nederland (Ga naar de officiële site).

De duurste behandeling van het land vinden we bij Kliniek Beaucare met een prijs van 1300 euro voor een bovenooglidcorrectie (Ga naar de officiële site).

Dit geeft dus aan dat het is aan te raden om uiterst goed onderzoek te doen wanneer je in Nederland een esthetische behandeling wilt laten verrichten aangezien de prijzen enorm uit elkaar kunnen lopen.

Wordt de behandeling door de verzekering vergoed?

Dit ligt sterk aan de verzekering die je hebt afgesloten, maar in 99 procent van de gevallen al dit niet het geval zijn. Louter wanneer een ooglidcorrectie uitsluitend noodzakelijk is vanwege medische redenen kan hiervoor een uitzondering worden gemaakt.

In Nederland wordt een ooglidcorrectie als een cosmetische behandeling geclassificeerd en daarom niet door de verzekering vergoed.