Bent u zich bewust van het belang van een goed onderhouden melkgebit bij uw kind? Veel ouders zien dit belang niet in, waardoor de verzorging van het melkgebit van het kind te wensen overlaat. Als gevolg van een slechte verzorging van een melkgebit kunnen er vervelende complicaties ontstaan voor het kind, waarbij u kunt denken aan gaatjes in tanden en kiezen, ontstekingen aan het tandvlees, enzovoorts. Dergelijke complicaties hebben niet alleen invloed op het melkgebit van een kind, maar ook op het volwassenengebit. Reden genoeg om het gebit van uw kinderen eens per half jaar te laten onderhouden door de tandarts in Delft.

Leren poetsen voor kinderen

Voor kinderen is het belangrijk om al op jonge leeftijd te leren, hoe zij hun gebit kunnen onderhouden door deze goed te poetsen. Enerzijds zal een tandarts u hierbij helpen, door het kind instructies te geven over het poetsen van tanden, anderzijds dient u zelf toe te zien op het aantal poetsbeurten per dag van een kind. Een tandarts raadt een kind over het algemeen aan om minimaal twee keer per dag te poetsen. Dit is noodzakelijk, omdat het kind gedurende de dag meermaals in aanraking komt met zoetigheden als snoepjes, koekjes en frisdrank.

Angst voor de tandarts

Wanneer een kind een hevige angst voor de tandarts heeft, kan dit voor sommige ouders een reden zijn om een tandartsbezoek uit te stellen. Naarmate de tijd vordert, zal het aantal complicaties aan het gebit van het kind toenemen waardoor de pijn nog verder verergert. Gelukkig bestaan er speciaal opgeleide kindertandartsen, die de angst bij uw kind wegnemen. Een kindertandarts neemt de volledige verzorging van het melkgebit op zich en laat uw kind langzaamaan kennismaken met de verschillende instrumenten in de behandelkamer. Zo wordt de drempel steeds lager om een bezoek aan de tandarts te brengen.