De gemiddelde, koffiedrinkende Nederlander, giet dagelijks drie koppen koffie achterover. Een eerste kop koffie om mee op te staan, een tweede kop om de dag mee in tweeën te delen, en een derde kop koffie na het avondeten. Hoe lekker koffie ook is, goed voor je tanden is het niet. Dat wil niet zeggen dat je per direct zou moeten stoppen met het drinken van koffie, maar wel dat het geen overbodige luxe is om de schade te beperken. In dit artikel delen we de impact van koffie op je tanden en tandvlees, en een goede tip om de schade te beperken.

 

De impact van koffie op je tanden en tandvlees

 

Hoewel we er maar weinig bij stilstaan, heeft koffie een grote impact op de tanden en het tandvlees. Zo kan de cafeïne in de koffie ervoor zorgen dat de tanden verzwakken, kunnen er vlekjes op het glazuur van de tanden ontstaan, kan de cafeïne zorgen voor uitdroging in de mond en gaat de adem er niet frisser van ruiken. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat die schade enigszins beperkt wordt?

 

Een goede tip om de schade te beperken

 

Om de schade enigszins beperkt te houden, kun je het beste filter koffieapparaat aanschaffen. Door een goed filter koffieapparaat aan te schaffen, ben je er zeker van dat je per kop, wat de cafeïne betreft, niet overdoseert. Uit onderzoek is gebleken dat de Siemens Sensor for Senses TC86503 het beste filter koffieapparaat van dit moment is. Niet alleen houdt de thermoskan de koffie lang warm, maar ook is het waterreservoir uitneembaar. Daarnaast heeft het waterreservoir een inhoud van 1,15 later, en is het koffiezetapparaat voorzien van een timer, zodat deze, indien hij vijf minuten niet gebruikt is geweest, gebruik direct wordt uitgeschakeld.