We weten allemaal wel wat voeding is. Veel mensen zijn dagelijks goed bezig met hun voeding. Iedereen gaat anders om met voeding. Dit betekent dat sommige precies weten wat ze eten en wat ze moeten eten. Sommige mensen nemen ook voedingssupplementen naast hun dagelijkse voeding. Voedingssupplementen, wat simpelweg voedingsmiddelen zijn voor aanvulling, worden steeds populair. Vrijwel iedereen gebruik tegenwoordig wel voedingssupplementen, maar hoe komt dit?

Voedingssupplementen worden ingenomen naast het voedsel dat er dagelijks wordt geconsumeerd. De meeste voedingssupplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van pillen. De supplementen zijn per soort pil verschillend. Een goed voorbeeld hiervan zijn vitaminepillen. In deze pillen zit een bepaalde percentage geconcentreerde vitamines. Een ander voorbeeld is de visolie pil. Hier geldt hetzelfde. Echter kunnen voedingssupplementen ook in  de vorm van poeder, druppels of drankjes komen.

Dezelfde werking

Voedingssupplementen hebben dezelfde werking als voedingssupplementen die door middel van voeding aan het lichaam wordt toegediend. Echter hebben voedingssupplement, in de meeste gevallen, een snellere werking dan dat het wordt opgenomen via voedsel. Dit betekent dat het sneller wordt opgenomen. Ook zijn voedingssupplementen geconcentreerder dan voedingsstoffen in voedsel. Dit is misschien wel logisch omdat een pil, poeder of drankje, in veel gevallen, een kleiner volume heeft dan voedsel.                                                                                                                                 

Voedingssupplementen effectief voor sommige mensen

Niet iedereen heeft supplementen van voeding nodig. Dit betekent dat maar een redelijk kleine groep voedingssupplementen, ongeacht de inname, nodig hebben. Een voorbeeld hiervan is een zwangere vrouw. Een vrouw die zwanger is kan nog wel eens een tekort hebben aan bepaalde voedingsstoffen. Dit kan echter van alles zijn en ligt aan de desbetreffende vrouw zelf. Andere voorbeelden zijn kinderen of juist ouderen. Veel mensen die in de bloei van hun leven zijn die hebben geen extra voedingssupplementen nodig. Dit komt doordat ze er al genoeg binnen krijgen door de voeding die ze consumeren. Dit is dus voor enkele een ander geval. Voor iedereen, die voedingssupplementen nodig hebben, is iets anders vereist. Hierbij gaat het om het desbetreffende vitaminen, mineralen en/of bioactieve stoffen. Sommige voedingssupplementen kunnen geen kwaad bij extra inname. Echter moet er, uiteraard, niet te veel ingenomen worden. Dit verschilt ook weer per persoon.

Per persoon zijn het aantal nodige voedingsstoffen verschillend. Dit verschilt echter niet heel veel per persoon. Iedereen heeft simpelweg een bepaalde dosis voedingsstoffen nodig. Bij een zwangere vrouw kunnen er uiteraard wat meer voedingsstoffen gevraagd worden van het lichaam. Als het lichaam dit niet kan leveren door middel van de voeding moeten er voedingssupplementen geslikt of ingenomen worden.

BCAA poeder

BCAA poeder is een afkorting voor Branded Chain Amino Acids. BCAA zorgt ervoor dat de spieren sneller herstellen na het sporten. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat de hersteltijd na het sporten wordt verkleint. BCAA poeder is ook een voedingssupplement. Dit wordt dus vooral gebruikt door mensen die sporten en werken aan hun lichaam.