Gevolgen Corona voor de zorg

2020 is nog in volle gang, maar zelfs nu is het al duidelijk dat er voor je zorgverzekering het komend jaar dingen op het punt staan te veranderen als gevolg van de Coronacrisis. Er zijn hogere zorgkosten gemaakt, dus dat zul je waarschijnlijk terugzien in duurde zorgpremies in 2021. De precieze wijzigingen in de zorgverzekering zullen pas bekend gemaakt worden na Prinsjesdag 2020. Uiterlijk twaalf november van dit jaar zullen de zorgverzekeraars de veranderingen in hun pakket hebben doorgevoerd.

Wees alert

Let daarom goed op hoe jouw zorgverzekering is samengesteld. Wellicht is je situatie door de crisis veranderd, waardoor je zaken in je aanvullende pakket wel of juist niet meer nodig hebt. Tevens kan blijken na twaalf november dat er een andere verzekeraar is, die dezelfde pakketten aanbiedt voor 2021, maar voor minder geld. Je zorgverzekering voor 2021 vroegtijdig zorgverzekering vergelijken, kan je honderden euro´s in 2021 besparen.

Hoe kan ik vergelijken?

Je zorgverzekering voor 2021 vergelijken, is zeer eenvoudig. Er zijn een aantal onafhankelijke vergelijkingssites opgericht, die je een online zorgvergelijker aanbieden. Eerst vul je een paar persoonsgegevens in, zoals leeftijd, adres en geslacht. Vervolgens kun je de hoogte van je eigen risico aangeven en welke zaken je in je aanvullende dekking wil hebben. Vervolgens zoekt de zoekmachine de beste zorgverzekering nederland, die het goedkoopst is en het beste bij je past.

Let op

Ofschoon de definitieve veranderingen in je zorgverzekering pas bekend worden gemaakt voor twaalf november 2020, is er al een aantal zaken bekend:

  • Duurdere premies in 2021 als gevolg van de hoge zorgkosten dit jaar
  • Vergoeding van dagbehandelingen in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel
  • Medicijnen, die strijden tegen eierstokkanker en lymfeklierkanker, worden opgenomen in de basisverzekering
  • Het eigen risico blijft €385.00 per jaar. Het vrijwillig eigen risico kun je verhogen tot €885.00 per jaar.